Heater control panels in een container Borden die mee productieproces opstarten

Install

Een groot project, een strakke planning, speciale kasten en vooral: de integratie van twee heater control panels in een container. Uitdagingen genoeg voor project manager Alejandro Jimenez toen Jacobs in opdracht van Nippon Shokubai hun project toevertrouwde aan ons.

Het Japanse Nippon Shokubai is producent van super absorbers. In hun vestiging in Zwijndrecht produceren ze acrylzuur, de basisgrondstof voor superabsorberende polymeren. “Dat is dan weer één van de basiselementen voor luiers”, vertelt Alejandro. “In 2015 startten de Japanners met de bouw van een installatie voor de aanmaak van dat zuur. Via Jacobs kregen wij de opdracht om de heater control panels te bouwen die dat productieproces konden opstarten.”

“Klinkt rechttoe rechtaan, maar dat was het niet. Want die twee elektrische schakelkasten moesten in een container komen. Niet simpel, want daar is knowhow voor nodig. We hadden al wat ervaring met dit soort projecten, maar de uitdaging hier was dat het veel heater control panels waren.”

“Ook een uitdaging: de planning. Want ik moest de werken hier in het atelier afstemmen op de werken op de werf. Omdat op een bepaald moment die container natuurlijk in die nieuwe constructie moet. En als uw deel er dan niet is, kan de aannemer niet verder. Dus we werken echt naar die ene belangrijke datum toe.”

Siemens S8

“Daarbovenop waren ook de kasten zelf geen standaardwerk. Zij wilden Siemens S8-schakelkasten. Maar wat daarin moest, was allesbehalve standaard. We hebben die heater control panels echt moeten ombouwen naar de wensen van de eindklant.”

“Er kwam ook heel wat administratief werk bij kijken. Voor elk technisch onderdeel dat ik wou gebruiken, was er een officiële goedkeuring nodig. Moest ik papierwerk naar een document control sturen. Daar kruipt natuurlijk veel tijd in. En door die scherpe deadline, is het kwestie van het kopje erbij te houden.”

“Hoe wij dat alles tot een goed einde brachten? Veel overleg. Zeker voor projecten van deze omvang is het belangrijk dat we alles goed afstemmen. Zowel met de klant als hier intern. Een strikte opvolging is dan alles. Een regelmatig overleg met het hele team: van engineer tot productie. En natuurlijk de bereidheid om eens wat extra uren te draaien… . Als het nodig is, is het essentieel dat het team bereid is om een tandje bij te schakelen.”

Vraag uw gratis
check-up aan

Wat is de conditie van uw elektrische installatie? Waar zijn er verbeterpunten? U ontdekt het allemaal dankzij een vrijblijvende check-up. Helemaal gratis!