Install

Elektrische borden, ook wel schakelkasten of verdeelkasten genoemd, spelen een cruciale rol bij het verdelen en beheren van elektrische stroom naar verschillende eindbestemmingen. Alles begint bij een goede installatie. Dat proces omvat het verbinden van de componenten, zoals de hoofdschakelaar of de transformator, met de verschillende schakelapparaten en het instellen van al die componenten.

Koppelen van borden

Nadat uw borden geleverd en in de elektrische ruimte geplaatst zijn, koppelen wij ze vakkundig weer aan elkaar. Zowel de cellen zelf als het koperwerk en de interne bedrading brengen we on-site in orde.

Commissioning en parametreren

Samen met de fors toegenomen functionaliteiten en mogelijkheden steeg ook de complexiteit van elektrische verdeelborden. Onze servicetechniekers assisteren u vanaf het instellen van de beveiligingen tot het parametreren van de volledige communicatie van uw bord.

Uw busbar,
stap voor stap

Het proces begint met een nauwkeurige opmeting van de ruimte waarin we het busbarsysteem zullen installeren. Daarbij houden we rekening met obstakels, pijlers en andere structurele elementen. Het is essentieel om eventuele beperkingen in de ruimte te identificeren die van invloed kunnen zijn op de positionering van het busbarsysteem. 

Na de ruimteopmeting is het tijd om een gedetailleerde belastingsanalyse uit te voeren. We bepalen de elektrische belastingen die het busbarsysteem zal moeten dragen. Daarbij houden we rekening met zowel de huidige belasting als mogelijke toekomstige uitbreidingen. Kortsluitgegevens en nominale stroom zijn hier van het grootste belang. 

Eens de belastingseisen in kaart zijn gebracht, selecteren we geschikte materialen en componenten: het type geleider, isolatiemateriaal, connectoren en bevestigingselementen. We zorgen ervoor dat de materialen voldoen aan de specifieke omgevings- en prestatievereisten van uw project. De keuze voor een bepaald merk volgt vaak uit die eisen. 

In deze fase volgt de technische engineering van het busbarsysteem. Dit omvat het berekenen van de stroomdichtheid, de temperatuurstijging en de kortsluitstromen. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat het systeem voldoet aan de geldende normen en veiligheidsvoorschriften. We maken gebruik van softwaretools om alle berekeningen uit te voeren en de prestaties van het systeem te optimaliseren. Met de technische specificaties bij de hand volgt het daadwerkelijke ontwerp van het busbarsysteem. Dat proces omvat het uittekenen van de lay-out van het systeem in de ruimte. Daarbij houden we rekening met de eerder geïdentificeerde beperkingen, evenals met toegankelijkheid en onderhoudsvriendelijkheid. 

Nadat de technische specificaties voor het busbarsysteem zijn vastgesteld en de lay-out in de ruimte is gepland, verschuift de focus naar het atelier voor de voorbereidende stappen. Deze cruciale fase omvat meerdere belangrijke taken om ervoor te zorgen dat het systeem perfect wordt opgebouwd. 

Allereerst, materialen worden zorgvuldig geselecteerd en besteld. Deze materialen omvatten de geleiders, isolatiematerialen, connectoren en bevestigingselementen. Ze moeten voldoen aan de specifieke vereisten van het project, zoals de omgevingsfactoren en prestatienormen. Naast de materialen moeten ook de busbar koppen worden voorzien van de benodigde bordconfiguratie. 

Het volgende belangrijke aspect is het aligneren van de busbar met het merk van het bord. Dit garandeert een nauwkeurige plaatsing en zorgt ervoor dat het systeem optimaal functioneert. Het is van groot belang dat deze uitlijning perfect is om eventuele problemen in de latere fasen te voorkomen. 

We installeren het busbarsysteem en de ondersteunende structuren in de vooraf gemeten ruimte. Tijdens de installatie leven we alle veiligheidsvoorschriften na en respecteren we de juiste afstanden en isolatie. Na de installatie voeren we uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat het busbarsysteem naar behoren functioneert. 

Busbars of railkokers

Busbarsystemen verdelen stroom tot 6300A. Maar waarom zou u een busbar boven kabels verkiezen? Een busbar of railkoker biedt volgende voordelen:

  • Het bord is type getest.
  • De installatie is overzichtelijk en gestructureerd.
  • Het systeem kan goedkoper zijn door gebruik 
 van aluminium busbars.
  • Junction boxes zorgen voor makkelijke 
 connectiepunten in productie.

Zowel verbindingen tussen transformatoren en borden als tussen borden onderling zijn mogelijk, en dat zowel in binnen- als buitenopstelling (tot IP68). U mag steeds rekenen op een oplossing aangepast aan uw situatie, want we werken samen met verschillende leveranciers. We verzorgen voor u het volledige project: van engineering, over installatie, tot oplevering. Dat doen we aan de hand van een beproefd stappenplan.

Cases

Ontdek hoe wij volgende bedrijven hielpen optimaal presteren met een nieuwe installatie.

Vraag uw gratis
check-up aan

Wat is de conditie van uw elektrische installatie? Waar zijn er verbeterpunten? U ontdekt het allemaal dankzij een vrijblijvende check-up. Helemaal gratis!