Onderhoud 54 laagspanningsverdeelborden van verschillende bordenbouwers

Maintain

Frequentieschakelaars spelen een belangrijke rol in het managen van uw piek in kilowattuur. Een check-up zorgt ervoor dat ze die rol kunnen blijven spelen. Samen met Schneider Electric doken wij in de kasten van het Japanse Nippon Shokubai. Wij het onderhoud van de laagspanningsverdeelborden, zij de controle van de frequentieschakelaars.

Nippon Shokubai maakt super absorberende polymeren. Onder meer terug te vinden in luiers. “We waren eerder al aan zet voor hun site in Zwijndrecht”, kadert manager Service Bart Van Herck. “Voor de opstart van enkele productieprocessen ontwierpen en bouwden we de elektrische schakelkasten. In een container.

“Nu voerden we het onderhoud uit in de oorspronkelijke site. 54 laagspanningsverdeelborden in totaal, waarvan twaalf van ons. De grote meerderheid van borden was dus níet van ons. Het was een verzameling van verschillende merken en bouwers. Maar dat is nu net onze sterkte: wij kunnen elk mogelijk bord aan. Wij hebben die ervaring in engineering, bouw, renovatie en onderhoud. En zijn gelicentieerd in alle grote merken.”

Check-up frequentieschakelaars

“Naast het onderhoud van de laagspanningsverdeelborden, lag de focus op één bepaalde component: de frequentieschakelaars. Die schakelaars geven u als bedrijf de mogelijkheid om te managen op de piek in kilowattuur. Zo ook bij Nippon Shokubai. Hoe lager ze die kunnen houden, hoe eenvoudiger ze hun elektrische voorzieningen kunnen regelen. Hoe lager de kosten achteraf.”

“En net omdat die schakelaars zo’n belangrijke rol spelen, is ook het testen ervan belangrijk. Zo bent u zeker dat ze kunnen doen wat ze moeten doen”, vertelt Bart. “Omdat dit zo’n specifieke kennis vereist, schakelden we Schneider Electric in als onderaannemer. Frequentieschakelaars zijn echt een specialisme apart.”

Totaalpartner

“Aan ons om alle werken te coördineren, zodat Nippon Shokubai één aanspreekpunt had. En alles goed op elkaar aansloot. Wij voor het onderhoud van de laagspanningsverdeelborden, Schneider voor de testings van de frequentieschakelaars.”

Over de werken

 • Onderhoud van 54 laagspanningsverdeelborden van verschillende bordenbouwers en merken:
  • Siemens
  • ABB
  • Schneider
  • Rittal
  • Mitsubishi
  • EATON
 • Coördinatie testings frequentieschakelaars

Vraag uw gratis
check-up aan

Wat is de conditie van uw elektrische installatie? Waar zijn er verbeterpunten? U ontdekt het allemaal dankzij een vrijblijvende check-up. Helemaal gratis!