Revamp 4000A breaker op twaalf uur tijd Breaker niet langer een onzekerheid bij Sappi

Upgrade

Snelheid is een belangrijke factor in elke upgrade die we uitvoeren. Ook bij papierproducent Sappi. Onze opdracht: parallel met een geplande shutdown een revamp van een breaker van 4000A.

Sappi telt verschillende papier- en pulpfabrieken in Zuid-Afrika, de VS en Europa. Eén daarvan is Lanaken Mill in Limburg. Die site produceert fijn gestreken papier en pulp op basis van afvalhout uit zagerijen en snoeihout afkomstig uit bosonderhoud.

Materiaal obsolete

Eén van de breakers in hun elektrische installatie was aan vervanging toe. Door zijn vergevorderde leeftijd was die component een onzekerheid geworden. Het materiaal was obsolete en spare parts waren dus niet meer ter beschikking.

Een revamp van de breaker was de oplossing om de bedrijfszekerheid te garanderen, het probleem van spare parts op te lossen én de borden te laten voldoen aan de moderne functionaliteit en veiligheidseisen.

“Die revamp voerden we samen met een geplande shutdown uit”, vertelt manager Service Bart Van Herck. “Om zo de downtime van de site tot een absoluut minimum te beperken. Dat gaf ons twaalf uren om de oude breaker eruit te halen, de installatie om te bouwen en de nieuwe breaker te integreren.”

Een oude breaker is een risico voor de bedrijfszekerheid. Dankzij een revamp bent u weer jaren gerust.
Manager Service Stijn Cuppens

“Tijdens de revamp van deze breaker kwamen al onze expertises samen. De selectie van de componenten. Wat de beste manier is om die componenten in te bouwen: is het fysisch mogelijk te integreren? Wat met de warmte-ontwikkeling? Daarvoor kunnen we terugvallen op onze engineerkennis.”

“Dan is er nog de projectcoördinatie en de bordenbouwkennis om alles ter plaatse binnen de afgesproken termijn op te leveren. En ook een hele belangrijke, ten slotte: onze merkonafhankelijkheid. Want in dit geval vervingen we de vermogenschakelaar door eentje van een ander merk”, besluit Bart. “Het eindresultaat is een breaker waarvan Sappi weer dertig jaar gerust is.”

Revamp breaker: twaalf uur in een minuut

Accepteer het gebruik van marketingcookies om deze video te bekijken.

Revamp breaker

  • Plaatsen ondersteuningsprofiel
  • Inbouwen montageplaat
  • Vervangen chassis

Vraag uw gratis
check-up aan

Wat is de conditie van uw elektrische installatie? Waar zijn er verbeterpunten? U ontdekt het allemaal dankzij een vrijblijvende check-up. Helemaal gratis!