P&V Group steunt kindervoorleesboek rond ondernemerschap

P&V Group steunt kindervoorleesboek rond ondernemerschap

Als P&V Group dragen we ondernemerschap hoog in het vaandel. Wij zijn als partner dan ook trots om het volgende project voor te stellen: het (voor)leesboek “Matteo kan alles (de baas)“. Met dit boek voor kinderen vanaf 4 jaar creëren we een tool om ondernemerschap op jonge leeftijd reeds bespreekbaar te maken. Van (groot)ouder tot (klein)kind, of in de klas. Van de eerste druk vloeien namelijk 250 stuks gratis naar het onderwijs en de bibliotheken, zodat het zo breed mogelijk beschikbaar wordt.

Over het voorleesboek:

Jonge kinderen dromen vaak van beroepen zoals brandweerman of astronaut. Met “Matteo Kan Alles (De Baas)” brengen we een ander perspectief en maken we ondernemerschap bespreekbaar. Het verhaal gaat over Matteo, een jongen die zoveel dingen leuk vindt dat hij nog niet weet wat hij later wil worden. Zijn moeder, een ondernemer, neemt hem mee naar haar zaak om hem te laten zien wat het betekent om ondernemer te zijn. Dat avontuur behandelt op een speelse en laagdrempelige manier thema’s zoals talenten ontdekken, dromen najagen, en durven doen.

“We zagen weinig tools op de markt om ondernemerschap bespreekbaar te maken vanaf een jonge leeftijd. Dat inspireerde ons tot het creëren van dit (voor)leesboek, waardoor we dat moment helpen creëren zodat volwassenen met kinderen in dialoog kunnen gaan over ondernemerschap. Het helpt (groot)ouders meteen ook met uitleggen waarom hun “job” nét iets anders is. Het boek is bovendien niet alleen bedoeld voor thuisgebruik door (groot)ouders, maar ook als educatieve tool in de klas”, vertelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg. “

Bestel nu ook jouw exemplaar om te gebruiken of schenken via www.jongvokalimburgconnect.be/kinderboek

Accepteer het gebruik van marketingcookies om deze video te bekijken.

Vraag uw gratis
check-up aan

Wat is de conditie van uw elektrische installatie? Waar zijn er verbeterpunten? U ontdekt het allemaal dankzij een vrijblijvende check-up. Helemaal gratis!